KNX STACK
- KNX protokolü oldukça kompleks ve kendine özel işleyişi bulunan bir yapıdır. Bu yapının, çalışma prensibi olarak kendi içinde kontrolleri bulunur.
-
- Load prosedürü, flag prosedürü, priority prosedürleri, sistem yapıları ve buna bağlı grup adres ve Telegram yapılarının prosedürleri, individual adres, transport layer prosedürleri vs. gibi daha birçok prosedürlerden oluşan yapıdır.
- Bu kontrollerin prosedürlere uygun olup olmadığı, KNX bünyesine bağlı stack laboratuvarında gerekli testlerin yapılması ile saptanır.
KNX SERTİFİKALI TÜRKİYE’ DE İLK ve TEK
B-STACK
B-STACK KULLANIMI
- Cihaz tasarımı M.T. Programıyla yapılır. M.T. Programında tasarım harici arka plan(Static), B-STACK için oluşturulmuş taslak ile hazırlanır.
- Uygun donanım sağlanır.
- Programlama butonu ve LED göstergesi algoritmaları da B-STACK yazılımıyla geliyor. Mikrodenetleyicinin ilgili çıkışlarına bağlanması yeterlidir.
- M.T. Programında görülen (ETS de değiştirilecek parametreler) veri haritası B-STACK değişkenleri ile iletilir. Kolaylıkla bu değerler alınıp işlenebilir.
- B-STACK fonksiyonlarıyla ve yazılım yapısıyla gelen telegramlar otomatik olarak yakalanır ve alındığındaki veriler B-STACK değişkenleri yardımıyla kolaylıkla çekilebilir.
- Hiçbir Telegram prosedürüne gerek kalmadan B-STACK kütüphanesindeki fonksiyonlar ile status veya response telegramları gönderilebilir.
- Status veya response gönderirken grup adresi ve grup objesi arasındaki ilişikli sağlanır. Sadece grup obje numarası ve değer yazılarak telegram kolaylıkla gönderilebilir. B-STACK kendi içinde grup adreslerini eşleştirme özelliğine sahiptir.
- Fully Download, Info, Partial Download, Reset, Unload gibi ETS komutları için algoritma oluşturulmasına gerek yoktur. Hepsi B-STACK tarafından sağlanır.
- BUS gidip gelmesi sonrası davranışları (BUS Failure) ise oluşturulan ilgili B-STACK fonksiyonunun içine yazılması yeterlidir.